قوانین قضایی دفاع از خود(1)
سلام
این مطالب ابتدا در کانال ما در ایتا قرار میگیره و از اونجا رونوشتشونو اینجا میذارم....
دوستای گلم سؤالی یا نکته ای بود میتونید از بخش "تماس با من" دسترسی به من داشته باشید.
بسم الله القاصم الجبارین
سلام
بر حسب قولی که داده بودم، در چند بخش مباحث مربوط به قوانین قضایی دفاع از خود رو میذارم براتون.
یکی از مهمترین مباحث مطرح در دنیای حقوق، بحث علل موجههی جرم است، اما مقصود از علل موجههی جرم چیست؟ منظور از علل موجههی جرم علل و عواملی است که اگر در یک موقعیت وجود داشته باشد، رفتاری که در حالت عادی جرم است، دیگر جرم نخواهد بود و به تَبَع آن نمیتوان شخص را مجازات کرد.
@jioaikido7
در واقع قانونگذار در عین حال که برخی از رفتارها را ممنوع اعلام نموده و به عنوان جرم تعیین کرده، موقعیتهایی را نیز پیشبینی کردهاست که اگر در این موقعیتها این رفتارها تحقق پیدا کند، دیگر جرم نخواهد بود و نمیتوان شخص مرتکب را مجازات کرد. یکی از این علل موجهه، دفاع مشروع است. در جوامع امروزی به علت ورود مفاهیم مدرن مانند قانون و سایهی گستردهی این مفهوم بر سر جوامع، دادگستری خصوصی بدل به مفهومی منسوخ شده و دفاع از افراد برعهدهی حکومتها میباشد. در نتیجه اعضای جامعه حق ندارند که خودشان مستقیم از خودشان دفاع کنند، ولی نمیتوان نادیده گرفت که در برخی از موقعیتها دولت امکان دفاع از تمامی افراد را ندارد و از طرفی هم در شرایطی که امکان دفاع جامعه از افراد فراهم نیست نمیتوان مانع دفاع افراد از خودشان شد، زیرا علاوه بر اینکه دفاع یک حق و در برخی موارد یک وظیفه است، امری طبیعی و غریزی نیز میباشد.
به همین جهت قانونگذار تحت شرایطی به افراد جامعه حق دفاع از خودشان را میدهد و دفاعی که صورت میگیرد اگر دارای تمامی شرایط قانونی باشد، دفاع مشروع خواهد بود. @jioaikido7مقصود از دفاع مشروع به کار بردن نیرویی است که از لحاظ قانونی برای دفع و از بین بردن خطر و تجاوز مهاجم مجاز میباشد. همانطور که ذکر شد، دفاع مشروع یکی از علل موجههی جرم میباشد؛ یعنی اگر شخصی در مقام دفاع مشروع دست به ارتکاب یک رفتاری بزند که در حالت عادی جرم است (مثل قتل)، نمیتوان گفت که مرتکب جرم شدهاست و در نتیجه مجازات هم نخواهد شد.
(ادامه دارد، إنشاءالله...)
#امتحان3
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.