اسید لاکتیک،مضر یا مفید؟
اسیدلاکتیک چیست؟؟؟
هنگامی که فرد به تمرینات سخت و با شدت می پردازد در عضلات درگیر احساس 👈سوزشی می نماید که علت این احساس سوزش بر اثر تجمع زیاد اسیدلاکتیک در آن عضلات می باشد.
اسیدلاکتیک یک ترکیب بیرنگ است که تقریباً توسط تمامی بافتهای بدن تولید میگردد و برای فعالیتهای بدنی ضروری میباشد.
زمانیکه اسیدلاکتیک تولید شد, از طریق جریان خون در تمام بدن بهطور دائم گردش مینماید.البته در مقدار بسیار ناچیز.
اسید لاکتیک را هم میتوان همانند کراتین بهصورت مصنوعی برای مصرف در (PLA) تولید نمود.
اسید لاکتیک بهطور معمول از تخمیر گلوکز که یک کربوهیدرات است و از طریق پروسه گلیکولسیز حاصل میگردد که یک پروسه شیمیائی است که در آن گلوکز با شکسته شدن به اسید Pyruvic مبدل شده و دیاکسیدکربن، آب و انرژی (ATP) آزاد میگردد.
اگر میزان اسید Pyruvic مازاد باشد آن وقت است که اسیدلاکتیک تشکیل میگردد.
▪️ به هر حال این یک واکنش برگشتپذیر میباشد هنگامیکه اسیدلاکتیک اکسیژن دریافت میکند دوباره به اسید Pyruvic جهت استفاده بعدی در بدن مبدل میگردد. اسید لاکتیک توسط خون از عضله گرفه (منقبض) شده به کبد فرستاده میشود و در آنجا دوباره به اسید Pyruvic مبدل میگردد و سپس به دیاکسیدکربن، آب و اندانسیون تری فسفات (ATP)
▪️ اسید لاکتیک یک محصول ثانوی میباشد که توسط بافتهای بدن و علیالخصوص توسط عضلات جهت دستیابی به انرژی بهوسیله متابولیزه کردن گلوکز در غیاب اکسیژن تولید میگردد. گلوکز یا از طریق جریان خون و یا از طریق فرم ذخیره شده آن در عضلات (گلیکوژن) تأمین میگردد. از این سیستم انرژیرسانی بهعنوان سیستم انرژیرسانی غیرهوازی (anaerobic) نام میبرند.
▪️ اسیدلاکتیک (در مقادیر زیاد) معمولاً در طول تمرینات سخت و نفسگیر تشکیل میگردد. مقدار زیاد اسیدلاکتیک در عضلات میتواند منجر به گرفتگی عضلانی گردد.
▪️ اسیدلاکتیک با تخمیر لاکتوز قند موجود در شیر باعث ترشی شیر میگردد. همین خاصیت اسیدلاکتیک باعث شده از آن بهعنوان یک ماده مفید در مقاصد تجاری از قبیل تهیه پنیر، نوشیدنیهای غیرالکلی (کوکاکولا، لیموناد) و موادغذائی دیگر استفاده گردد.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.