علم مبارزه + دانش هنر رزمی =》 زندگی آرام

پرداختن به علوم دینی، ورزشی ،سیاسی و مذهبی تؤام با بصیرت

علم مبارزه + دانش هنر رزمی =》 زندگی آرام

پرداختن به علوم دینی، ورزشی ،سیاسی و مذهبی تؤام با بصیرت

علم مبارزه + دانش هنر رزمی =》 زندگی آرام
سلام
به اولین وبلاگ تخصصی جیو آیکیدو جمهوری اسلامی ایران خوش آمدید.
مبارزه تنها به زد و خورد خیابانی منتهی نمیشود،گاه با به چالش کشیدن افراد وارد عرصه ی مبارزاتی‌ای جدید میشویم!
مبارزه میتواند ورزشی،علمی،سیاسی و حتی فرهنگی باشد.
"روح سالم در جسم سالم است"
منتظر نظر دوستان هستیم.
" اگر صلح میخواهی ، آماده ی جنگ شو "
یا علی.
نویسندگان
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
۲۶ شهریور ۹۶ ، ۰۳:۰۲

آیکیدو وفلسفه آهیمسا

آی کی دو و فلسفه ی آهیمسا

 "عشق تنها سلاحی است که حمل می‌کنیم"
 آهیمسا، یا بی آزاری یا ... عدمِ خشونت نامی با ریشه سانسکریت است. در سانسکریت هیمسا به معنی خشونت و آزار می‌باشد و با اضافه شدنِ «آ» در ابتدای آن، مفهوم آن می‌شود: نفی خشونت. آهیمسا همچنین یکی از اصول مهم ذکر شده در پاتانجالی یوگا می‌باشد و در آنجا بیشتر از آنکه یک نام باشد بیشتر اشاره به یک روشِ زندگی است. درواقع زندگی بر مدار صلح و درونی خالی از هرگونه نفرت و آزار نرساندن نه تنها به انسان بلکه هر جاندار دیگری. در صحنه سیاست، این اصل توسط مهاتما گاندی قویاً تأکید می‌شد. همچنین بر طبق این اصل، بسیاری از معتقدان به آن از کشتار حیوانات و خوردن گوشت آنها پرهیز نموده و روی به سوی گیاه‌خواری می‌آورند. تیک نات هان راهب ذن در مورد عدم خشونت می‌گوید: «کسی که طرفدار مقابله به مثل است، به خشونت ما را وامی‌دارد. کسی که خواهان رنج بردن دیگری است، دارای انرژی خشونت‌ورزی است. خشونت، با خشونت پایان نمی‌یابد. بودا گفته است که با نفرت به نفرت پاسخ دادن، فقط نفرت را هزاران برابر افزایش می‌دهد. فقط اگر با همدلی به خشونت پاسخ دهیم، می‌توانیم نفرت و کینه را از میان برداریم» آی کی دو تقریباٌ به معنای " روش رسیدن به هماهنگی وهارمونی روح" است .

                                                   

این رشته بر خلاف خیلی از هنرهای رزمی دیگر ، صرفا یک ورزش نیست . درحقیقت یک هنر است . یکی از اصول اولیه آی کی دو این است که رقابت در مبارزه جایی ندارد. یک آی کی دو کار هرگز به خاطر اثبات برتری خود با حریفش مبارزه نمی کند . آی کی دو روی یک میدان کاملاٌ متفاوت کار می کند . در یک مبارزه واقعی همیشه یک نفر حمله می کند ونفر بعدی را مورد هجوم قرار می دهد. تئوری آی کی دو این است که فرد حمله کننده خودرا از موقعیت مستحکم خویش خارج کرده ، قدرت توازن وتعادلش را از دست می دهد. به همین دلیل مهاجم با اقدام به حرکات پر خاشگرانه و عصبی در واقع خود را به سمت شکست می برد. در واقع مسبب اصلی شکستش خود اوست.
تیک نات هان در کتاب آرامش حقیقی به لزوم پرهیز از خشونت حتی خشونت درون اشاره میکند، او می‌گوید: ما زاده نشده ایم که تفنگ بر دوش بگذاریم «ما برای عشق ورزیدن به یکدیگر زاده شده‌ایم، عشق تنها سلاحی است که حمل می‌کنیم»

                                              

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی